9 Common Mistakes Committed in Ingress, Avoid Them for A Successful Installation.

Sunday, February 28, 2016 FingerTec 12 Comments


Introduction

Ingress is an integrated access control management software that is running on MySQL or MS Access database platforms, totally different platforms but recent and better platforms as compared to the Visual FoxPro of TCMS V2. Ingress provides elaborate access control features and it comes with amazing time attendance functions consolidated in a single unified system with more focus on user-friendliness. With the various functions that our Ingress software is capable of and the new look and feel of the software, misssteps when setting up any tabs could happen and hence, jeopardizing the whole system.

Benefit

Go through this list of common issues users often encounter and compare them with what you are doing. When you follow them right, Ingress will be up and running in no time and you’ll find more treasures in Ingress than you ever thought available.

Connection Issues
Question 1:
When I start my Ingress, I encounter “Unable to connect to Server” error.
Solution :
Have you run the DB installer? This error appears because the connection between Ingress and MySQL server has been broken, probably due to network change. To re-establish the connection between Ingress and MySQL, you need to run the DB installer.

Important Note: The DB installer must be re-initiated after the following changes:
            i)                    Change of range in the network IP.
ii)                   Ingress updated to a newer version.
iii)                 After DB restoration.
 
 
 
Question 2:
I can’t seem to establish a connection from Ingress Client to Ingress Server. What could be wrong?
Solutions: 
You need to make sure that you have done these three crucial settings.
1) Enable ports in the Windows Firewall.  Port 3000 (Ingress) and port 3306
     (MySQL)
2) DO NOT enable the Strict Mode. Look at the diagram below, don’t check on the box
     “Enable Strict Mode”.
 
 
3)  “Enable root access from remote machine” option must be selected. Check that
       select box before you proceed.
 
 
For more info regarding the connection between the Ingress Client and Ingress Server, refer to the link HERE.

Backup & Restore Issues

Question 3:

Restoration of the DB usually takes a very long time, sometimes up to a few hours. How can I speed up the restoration process?
Solution:
Have you downloaded SQL Manager software? This is a useful tool to use during data restoration because Ingress reads the database line by line to minimize error, whereas the SQL Manager reads the database by batch. By using SQL Manager, restoration time can be minimized. For a step-by-step guide to backup and restore Ingress DB, click on the link HERE.
 
Monitoring
Question 4:
Each time I restart my Ingress Server, my Monitoring page does not show any records unless I restart the services manually.
Solution:
You need to set the services to Auto Restart. You can set the services to Auto Restart each time the service stopped. Go to Services > Ingress Service > Right Click > Properties > Recovery > Change to Restart the Service.
 
Repeat the steps for Attendance Service as well as MySQL Service.
 
Question 5:
I couldn’t find any monitoring data and audit list appearing in Monitoring Tab. Help!
Solution:
You need to assign the terminal(s) to a door. After adding the standalone terminal in Devices, please make sure that you add the terminal in Doors in order to get the Door/Zone or Real-time monitoring. Otherwise, you will only be able to see the transactions in the log list. Follow the steps in the link HERE below on what you should do to use Ingress Software solely for attendance.
 
Assigning Leave & Roster for Specific User
Question 6:
I don’t know how to Assign Leave to users?
Solution:
Before you can proceed to assign leave to users, you will first need to create the leave type at Attendance Tab > Leave Type.
 

Proceed to User Duty Planner to assign leave to each user by following the steps below.
             i)   Scroll to find the User ID
            ii)   Double click (you can click any column as long as it’s on the same row with the
                   User ID) > Edit > Right Click on the date that you want to assign the leave
                   to.

 
            iii)   Select Leave Type and click OK > Save
 

Question 7:
How to change Shift for a user without affecting the rest of the users in the same group?
Solution:  
Is the user being assigned to a group duty roster? Go to User Duty Planner > Scroll to find the User ID > Double click (you can click any column as long as it’s on the same row with the User ID) > Edit > Right Click on the date that you want to change the shift > Select Schedule > OK > Save
 
Scheduling
Question 8:  
What is Range? Have I been using it wrongly?
Solution:
Go to Clocking Range tab. Range is to determine the maximum time that one slot could record before it is considered as the time for the corresponding slot. By default, if this time slots are left empty, Ingress will take the midpoint of two clocking columns as results. In doubt, leave range alone until you understand how it works.  
 
 
Reporting
Question 9: 
Report Scheduler not working accordingly.
Solution:
If the report scheduler is not sending out report automatically, check on these 3 following things.

1) Whether the service has been started and running?
 
 
2) Set up the SMTP Email Setting in Ingress. Go to System Setting> Email
 
3) You need to set up the report scheduler accordingly and make sure that the enable box
     is checked.
 
 

12 comments:

  1. Mario had a touch of a high ground in 2005 in light of the fact that Sega had not discharged a Sonic amusement in some time.showbox for pc

    ReplyDelete
  2. e that as it may, then the tides turned and Sonic was number one once more. Every amusement has an alternate style, Mario is a Plumber and Sonic is a Hedgehog with human forces and non-human powers, for example, he can keep running in super sonic velocity.
    geometry dash meltdown

    ReplyDelete
  3. Every mascot has their place in history yet the contention is fun and will proceed until Sega and Nintendo choose to hang up their characters one day. dr driving game

    ReplyDelete

  4. Despite the fact that probiotics are getting extremely prominent around the globe, individuals don't know about their part in advancement of wellbeing and prosperity. bus simulator 2016

    ReplyDelete
  5. There are not very many individuals who know the significance of probiotics in general medicinal services. showbox android

    ReplyDelete
  6. Air Hockey Penguins can be fun in the ice age, solidified winter or nay time. You don't need to get your own particular table or go to an arcade for the best solidified Air Hockey game.bus simulator 2016

    ReplyDelete
  7. Air Hockey Penguins can be fun in the ice age, solidified winter or nay time. You don't need to get your own particular table or go to an arcade for the best solidified Air Hockey game.bus simulator 2016

    ReplyDelete
  8. Ultimately, English capability, a system confirmation session and a portfolio survey are required. Your portfolio may incorporate 10 to 15 pieces, for example, delineation, photography, video activity, PC created fine art, music, execution craftsmanship or distributed.geometry dash meltdown

    ReplyDelete
  9. Ultimately, English capability, a system confirmation session and a portfolio survey are required. Your portfolio may incorporate 10 to 15 pieces, for example, delineation, photography, video activity, PC created fine art, music, execution craftsmanship or distributed.geometry dash meltdown

    ReplyDelete
  10. Ultimately, English capability, a system confirmation session and a portfolio survey are required. Your portfolio may incorporate 10 to 15 pieces, for example, delineation, photography, video activity, PC created fine art, music, execution craftsmanship or distributed.geometry dash meltdown

    ReplyDelete

Have any questions or inquiries about FingerTec? Drop your input here.